Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Χρηματιστηριον αξιων Αθηνων[δεν υπαρχει προβλημα χρηματοδοτησης της Ελληνικης οικονομιας]

Κυριες-Κυριοι

Διαβαζω εκπληκτος πως υπαρχει προβλημα χρηματοδοτησης της Ελληνικης οικονομιας.Μεγαλυτερη εκπληξη μου κανει ,
που  αυτο το αναφερουν  ακομη και παλαια οικονομικα εντυπα.
Περιτον να σας αναφερω και κατι ασυναρτητα πραγματα που γραφει καποιος κυριος που αυτοβαπτιστηκε ειδικος περι τα τραπεζικα.Ολα αυτα που γραφονται,αν δεν ειναι κατευθυνομενα,λυπαμαι που το λεω γραφονται απο Εντελως αγραμματους ανθρωπους περι την οικομια.
Να ξεκαθαρισω αρχικα ,οτι η χρηματοδοτηση μιας επιχειρησης δεν ειναι υποχρεωση καμιας τραπεζας και αντιστοιχα δικαιωμα μιας επιχειρησης.Οι επιχειρησεις να [κανουν μνημοσυνο με δικα τους κολυβα και οχι με ξενα]Το που θα βρει τα κεφαλαια για να λειτουργησει μια επιχειρηση,ειναι αποκλειστικη ευθυνη  και ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ της ιδιας της επιχειρησης και μονο αυτης.Ακομη και  στην περιπτωση που μπορει να εξασφαλισει κεφαλαια μεσα απο τραπεζικο δανεισμο,αυτα υπαγονται σε ενα ατυπο ειδικο νομο ασφαλειας και σας πληροφορω για τις σωστες επιχειρησεις δεν πρεπει να υπερβαινει το 30% των πραγματικων ιδιων  τηςκεφαλαιων .Σε εξαιρετικες περιπτωσεις μπορει να φθασει το 50% των πραγματικων ιδιων κεφαλαιων.Δεν τηρειται αυτο φυσικα στην πραξη και εδω με ευθυνη των τραπεζων.Μια καλη επιχειρηση,ο μονος τροπος που μπορει και πρεπει να εξασφαλισει κεφαλαια ειναι η αγορα.Αν εχει τα κοτσια και αν ειναι σωστη επιχειρηση να απευθυνθει στην αγορα για τα κεφαλαια που εχει αναγκη ,ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΕΝΝΟΥΝ ΚΕΡΔΗ ΕΠΙΠΛΕΟΝ. Σε εξαιρετικες περιπτωσεις και με πολυ μεγαλη επιφυλακτικοτητα να αναζητησει τραπεζικα δανειακα κεφαλαια.
Η οικονομια μας σημερα δεν ζητα κεφαλαια.Οι μπαταχτζηδες βιομηχανοι και εμποροι  πιεζουν προς αυτη την κατευθυνση και εχουν την εντυπωση οτι  για καθε// κεφαλι// απασχολουμενου δικαιουνται και χρειαζονται 1 εκ. ευρω δανειο ,για να παει και αυτο στην μαυρη τρυπα της ατομικης του καλοπερασης.
Οχι καλοι μου συναδελφοι,δεν υπαρχει προβλημα χρηματοδοτησης υγειων επιχειρησεων και ειδικα κερδοφορων επιχειρησεων.Αν εγω επρεπε να αποφασισω την χορηγηση ενος δανειου,σας πληροφορω οτι,ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΑΡΑ ΚΕΡΔΗ ΜΕΤΑ ΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΕΙΟΨΗΣΙΑΣ,δεν θα επαιρνε δανειο ουτε στην αλλη ζωη.
Να γιατι σας λεω εταιριες χωρις καθαρα κερδη ,μετα απο φορους και δικαιωματα μειοψηφιας,δεν εχουν τιμη στο ταμπλο,ουτε μας ενδιαφερουν ,βαζουμε οτι πιο τρελη τιμη θελουμε.Εμεις αγοραζουμε ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΑΞΙΕΣ ,και οχι αερα κοπανιστο.Αυτον τον αερα τον χαριζουμε σε αυτους που γραφουν και πιστευουν οτι η οικονομια εχει προβλημα χρηματοδοτησης,ακομη και αν αυτοι ειναι και πολιτικοι,τοσο το χειροτερο.

savil 4-5-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: