Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Χρηματιστηριον αξιων Αθηνων [δομικη αναλυση της ΕΤΕ] 19-5-2012

                                                              1,57  
                                                               1,38 
                                                               1,18 
                                                                0,99
                                                                0,79

η δομικη εικονα της μετοχης.
Τιποτα σαν ιστορικο δεδομενο  στα επιπεδα που διαπραγματευεται η μετοχη σημερα.
Με  μια ιστορικη αναλυση της ολης διαδρομης της,βρηκαμε ενα βημα της μετοχης περιπου 19 λεπτα.
Το προηγουμενο χαμηλο πολλων μηνων 1,29 μας δυσκολεψε την ερευνα.Ομως ακομη δεν εχει αναλυθει ουσιαστικα αυτο το σημειον.Δεν μπορουμε να το αγνοησουμε,καποια στιγμη θα σας μιλησω και δια αυτο.Με μια πρωτη ματια ,με οδηγει στην σκεψη,οτι ισως σηματοδοτει πολυ μεγαλη πτωση της μετοχης απο αυτο το επιπεδο.Αν συνβαινει αυτο ,υπαρχει ενα ενα ενδιαμεσο σημειον περιπου στο 0,98 πριν την εκτος λογικης πτωση της τιμης.Αν παει εκει η μετοχη θα τα ξαναπουμε.Το 0,99 προκυπτει σαν σημειον της διαδρομης και απο διαφορετικες μετρησεις.Οσο να το κανεις το 1 ευρω δημιουργει ψυχολογικους συνειρμους δια την εταιρια αυτη.Αληθεια ποιος το περιμενε αυτο!!.Μια πρωτη γευση του τι θα συμβει στο επιπεδο αυτο[1 ΕΥΡΩ] την ειδαμε την Παρασκευη  καθως και την αντιδραση που σημειωθηκε στο 1,15.
Πριν λιγους μηνες η εταιρια εκανε χρηση του Νομου Αλογοσκουφη ,παιρνοντας απο το Ελληνικο δημοσιο  1.000.000.000 ευρω..
Η αποτιμηση της με κλεισιμο στο 1,26 ευρω ειναι 1,2 δις ευρω. Αν θελουμε να αποτιμησουμε την εταιρια μονο στην τελευταια αναληψη χρηματων απο το Ελληνικο Δημοσιον τοτε στην τιμη 1,04 εχουμε την ζητουμενη αποτιμηση.
Ειναι σαν να χαθηκε ολοκληρη η Εθνικη τραπεζα του 1880 και να εχει μεινει μονο η τελευταια ενισχυση με κεφαλαια που ελαβε στις 31/12/2011.
Αν τωρα η μετοχη χασει το 1,04 ευρω ,τοτε αρχιζει να χανει σιγα -σιγα και το τελευταιο ποσο τμηματικα.
Αυτες τις καταστασεις δεν  μπορει ,να τις επεξεργασθει η λογικη μας.Ετσι αντιδρουμε και μεσα απο πραξεις μας ,παμε κοντρα στην λογικη.Φυσικα παντα τα παρθενα επιπεδα τιμων ,εχουν πυθανοτητες αντιστροφων αντιδρασεων.Ειναι ακριβως η συγκρουση ΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.Παρακολουθω την εταιρια,οπως και ολη την αγορα.Ο δεικτης και η μετοχη ειναι σε απολυτη συνδεση και σχεση. Το ενα επειρεαζει το αλλο .Ολα δειχνουν συνεχεια στην πορεια προς νεα χαμηλα.Ετσι δειχνουν,αλλα αυτο δεν σημαινει οτι και ετσι θα γινουν.Εγω δειχνω την υπαρξη του δρομου και μονο αυτο.Η πορεια σαν πραξη ,ειναι θεμα χιλιαδων ανθρωπων και των συναισθηματων των εμπορων ,που θα κυριαρχησουν την Δευτερα και ολες τις ημερες που θα ακολουθησουν δια την αγορα και δια την εταιρια που σας γραφω.
Οι τιμες που σας εδωσα ειναι τα εμποδια της διαδρομης.Η μετοχη κινειται προς ενα εμποδιο με σκοπο την διασπαση του.Αν δεν τα καταφερει ,τοτε γυρνα προς αντιθετη κατευθυνση και με την ιδια αποστολη.Η τιμη της μετοχης ειναι σαν το μπαλακι του πινκ- πονκ μεταξυ δυο εμποδιων.

savil 19-5-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: