Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Χρηματιστηριον αξιων Αθηνων[λιγο πριν το ανοιγμα της αγορας]17-5-2012

Κυριες -Κυριοι

καλημερα σας

Η αγορα εκλεισε χθες με ζητηση μετοχων σχεδον
σε ολες τις μετοχες του ftase 20.
Ανεκπληρωτη ζητηση ,λεγεται αυτη.Ειναι και αυτο μια ενδειξη δια την σημερινη πορεια,αν οι διαθεσεις της πλειοψηφιας των εμπορων δεν εχει αλλαξει.
Επαναλαμβω επισης ,οτι ο κμο 5 εβδομαδων,λειτουργει ως δυναμη ανοδικη πανω στον δεικτη,αν η διαφορα τους ειναι πολυ μεγαλη,οπως ειναι τωρα.Ολοι ξερετε ,τι ειναι αυτο το οποιο επειρεαζει την πορεια του δεικτη.Η αγορα ειναι σε επιφυλακη,εδω και πολλους μηνες.Η μαζα των εμπορων εχει ελλατωθει  σε υπερθετικο βαθμο,ετσι βλεπουμε το ενα αιτιο του χαμηλου τζιρου.Το αλλο ειναι οι τιμες.
Ειναι αληθεια εχει πικρανει πολυ κοσμο η αγορα μας,χωρις να φταιει 100% η ιδια η αγορα ως θεσμος.Εχει ομως και αυτη πολυ σημαντικες ευθυνες,μαζυ με την επιτροπη Κεφαλαιογορας.
Ειμαστε αυτοκαταστροφικος λαος,απο αγνοια .Να ηξεραν οι αρμοδιοι τι χανουν ,απο την αγραμματοσυνη τους στην οικονομια και τους θεσμους της αγορας.Να ηξεραν ,ποσα λιγοτερα προβληματα θα ειχαμε σημερα,αν αξιοποιουσαμε σωστα το εργαλειο της αγορας.
Μα τι λαος ειμαστε τελος παντων,να χαρακτηριζουμε// κακο//,εκεινο που  η αγραμματοσυνημας δεν μας βοηθα να το χρησιμοποιησουμε.
Δεν μπορω να πω τιποτα αλλο,παρα να κοιταξω προς τον ουρανο και να πω

[ Σωσον Κυριε  τον λαον σου]

savil  17-5-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: