Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Χρηματιστηριον αξιων Αθηνων[ μια ματια στο κλεισιμο της αγορας] 16-5-2012

 Κυριες - Κυριοι

  206  206     206    206    206    206   206     206     206
Εδω ειμαστε στο γνωστο μας και αγαπημενο 206.
Η ημερα ΣΗΜΕΡΑ  ηταν 
σαν μια ημερα μετα απο σεισμο.Ειχαμε  μια Χρηματιστηριακη παλιρροια ,με τα νερα  να τρεχουν,  επανω  ως  τo 218 και  μετα  κατω προς το 206 και κατω,οπως ακριβως στην γεφυρα του Ευριπου . Ζαλισμενοι εμποροι,μεσα σ'ενα παζαρι φοβου και αμηχανιας.Καθ'ενας ,προσπαθει να βρει τροπο να προφυλαχτει.
Δειλα δειλα βγαζει το κεφαλι του εξω,για να διαπιστωσει ,αν υπαρχουν εμποροι εκει εξω στο παζαρι και τι κανουν.
Κοκκινο παντου,σαν αποκεφαλισμενο ζωο η αγορα,με το αιμα της  εβαψε τα παντα κατακοκκινα.
Κατακοκκινος  ο  ΟΤΕ  η  ΕΤΕ  και μερικοι βρηκαν δηθεν την αιτια,επειδη βγηκαν απο καποιο δεικτη,λες και οσο ηταν σ'αυτο τον δεικτη δεν  αιμοραγουσαν συνεχως.
Δεν φταιει αυτο,ουτε // εγω που μεγαλωνω//,φταιει ο καιρος, ναι αυτος φταιει ,αυτος  , ο καιρος που σαν αγριο ζωο στην ζουγκλα σκοτωνει τα παντα για να επιβιωσει μονο αυτος.Φταιει η εποχη της καθοδου,φταιει ο καθοδικος κυκλος,σαν διαδοχος κατασταση της ανοδου και της δοξας.Θανατο εχουμε ,οταν υπαρξει ζωη ,δεν ξερω εγω θανατο στο θανατο,τοτε θα γινομαστε ολοι αθανατοι,αν συνεβαινε κατι τετοιο ,δηλαδη θανατος στο θανατο.  Ας ειναι. Και η αρκουδα καποια στιγμη  θα πεσει σε χειμερια ναρκη.Ετσι καπως ξεκιναει η ζωη ,ετσι καπως η ημερα πλυμηριζει , χαρουμενες φωνες απο τα παιδια.Τωρα τα παιδια φοβουνται ,οπως και εγω.
Κοιμομαστε και βλεπουμε ονειρα που μας τρομαζουν.Ομως θα φωτισει καποια στιγμη,και το φως, θα σβυσει απο την σκεψη μας ολα αυτα τα κακα ονειρα. Ναι -ναι -ναι θα ξημερωσει. 
Τι και αν πανε  τα νερα στο 194.Ακομη και  αν πανε τα νερα της παλιρροιας στο 194, δεν το σκεπτεται αυτο ο δεικτης και εμεις. Τοση διαδρομη εκανε τοσα χρονια μεχρι να φθασει εδω σημερα .
2856 μοναδες εγραφε σαν υψηλο το Νοεμβριο του 2007 και ΣΗΜΕΡΑ 206 μοναδες.Ακομη και αν παει στο 194  ε! και τι εγινε?
Ο βρεγμενος την βροχη δεν την φοβαται.

savil 16-5-2012  

Δεν υπάρχουν σχόλια: