Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ FTSE/ATHEX.TOP 20 [25-4-2012]

Kυριες-Κυριοι

Δεν αλλαξε η διαταξη των δεικτων σαν αριθμοσειρα,οπως σας την εδωσα στην χθεσινη αναλυση.Ειναι η ιδια σαν σειρα με διαφορετικα νουμερα.
Χθες σας ειπα ,αν εχουμε αντιστροφη ,πρεπει ο δεικτης
να διασπασει σταθερα  ανοδικα τον ΚΜΟ 5 ημερων  στο 272,85
Σημερα ο δεικτης εκανε υψηλο 272,62 και απομακρυνθηκε πτωτικα.Ηταν μια μια πρωτη προσπαθεια.Ισως να θελησει να επαναλαβει την προσπαθεια και αυριο.Η διαταξη των τρειων πρωτων δεικτων και του ftse top 20 ,ειναι η εξης.

281,16  ΚΜΟ 20 ΗΜΕΡΩΝ
274,95 ΚΜΟ  10 ΗΜΕΡΩΝ
271,49 ΚΜΟ    5 ΗΜΕΡΩΝ

268,77 ftse top 20 αρχηγος και σημαιοφορος

επομενως δια αυριο μια αντιστροφη με προπτικη περνα τουλαχιστον σαν εικονα,αν εχουμε διασπαση του κμο 5 ημερων και διακρατησης της διασπασης.Διασπαση με προοπτικη σημαινει  περασμα του δεικτη πανω απο το 281,16 σταθερα.
Θεωρω μια κινηση πιθανη και αναμενομενη ως τον κμο 20 ημερων ειτε αυριο ,ειτε μια απο τις προσεχεις ημερες,ακομη και απο χαμηλοτερο σημειο ,απο το σημερινο νεο χαμηλο.
Δεν υπαρχει πια και καμια μεγαλη αποσταση .Η  αποσταση που τους χωριζει ειναι πολυ μικρη.
Υπαρχουν λογοι θα ελεγα,που κανουν μια τετοια προοπτικη πολυ πιθανη,αλλα εχω την εντυπωση θα ειναι εκει κοντα στις εκλογες.Δεν ειμαι απολυτα βεβαιος δια τον χρονο,αλλα οπτικα η κινηση χρειαζεται μια ανασα ανοδικη ,ασχετα αν απο παντου μας ζωνουν μαυρα συνεφα.
Ποτε δεν γνωριζουμε το ακριβες δρομολογιο του δεικτη και ειδικα τους απολυτους χρονους.
Η  αγορα φρουρειται και προς τα κατω και προς τα επανω.
Κανεις δεν βιαζεται να χασει,και αν μαλιστα εχει την δυνατοτητα να το καθυστερησει ειναι βεβαιον θα το κανει.Με τοσο μικρους ογκους και με ανοιγματα της ημερας το πρωι με 200 χιλ ευρω,καταλαβαινετε ,οτι με πολυ λιγα χρηματα εφαρμοζονται σχεδια  απο τους δυνατους της αγορας.που τους εξυπηρετουν απολυτα.
Η μελετη μου δειχνει τουλαχιστον σαν μια ενδιαμεση διαδρομη το 260 +_ περιπου.Ισως και να ξεκινησε απο σημερα ο δεικτης δια το σημειον αυτο.
Γενικα ομως βλεπω κινησεις τετοιες ,που απαξιωνουν την ανοδικη αντιδραση,αν καθε λιγο εχουμε αδειασματα  λιγο πριν το κλεισιμο ,σε λιγους ποντους υψηλοτερα απο τα χαμηλα ημερας.
Υπαρχουν και πολυ καλες ευκαιριες που εδωσε αυτη η πτωτικη πορεια,σε μερικες μετοχες.

ΑΥΤΑ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ,ΚΑΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΑΣ.

savil  25-4-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: