Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ [ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ]--savil

savil  16-9-2011


Φιλοι μου γεια σας.
Η τραπεζα Κυπρου ,ειναι το σημα καταθεν της Κυπρου.Την αγαπαμε ,ολοι την τραπεζα και χαιρομαστε να πηγαινει πολυ καλα.Αυτο ομως δεν μας εμποδιζει να εχουμε καμια φορα και αρνητικη γνωμη,αν συμβαινουν καποια  πραγματα ,που εγκυμονουν και κινδυνους για τους απλους ανθρωπους εμπορους [επενδυτες].Η Κυπρος εχει θαυμασιους και παναξιους οικονομολογους.Βαζουν γυαλια σε πολλους.Οπως εχει και γενικα επιχειρηματιο κοσμο ,δυνατο  απο καθε αποψη.
αυτα με πολυ αγαπη  στην Κυπρο μου .
==========================================================
τραπεζα Κυρου
-----------------
Ζημιες μας εδωσε στο εξαμηνο η τραπεζα.Δεν εξεταζω τον λογο και ουτε με ενδιαφερει.Εγω αν ακουω ζημιες  ,περνω μετρα προστασιας ,οπως και η τραπεζα αν καποιος πελατης της δεν πληρωνει το δανειο του.Επομενως ,οποια τιμη και να βαλουμε ,ειναι στην τυχη,.Θα ελεγε καποιος μα εχει ΙΔΙΑ κεφαλαια? ναι λογοι και αιτιες πολλες ,αλλα η τιμη δεν μπορει να προσδιριστει αυτη την χρονικη στιγμη.,και ειδικα με ζημιες.


χρηματιστηριακη συμπεριφορα κατα το παρελθον
---------------------------------------------------
Πρωτα να σας πω ,οτι οσα γραφω ειναι προσωπικη ερευνα,με στοιχεια,δεν γνωριζω αν υπαρχει καποια ειδηση (ντηλ) κ,τ,λ ,δεν το πιστευω,αλλα δεν το γνωριζω.Εγω θα σας πω αυτα που γνωριζω εγω σαν οικονομολογος αναλυτης. Στην Κυπρο υπαρχει  ενα παρελθον με την τραπεζα.Οταν πηγαινει η τιμη της 1 ευρω  ορμανε ολοι να αγορασουν ,διοτι  θεωρουν την τιμη μεγαλη ευκαιρια.Φυσικα μεσα σε αυτο το μεγαλο τσουρμο των απλων ανθρωπων , υπαρχουν και οι επιτηδειοι που δεν χανουν ευκαιρια[τυπου πακετα].Ετσι νομιζω ευρισκομαστε μπροστα σε  ενα σχετο[κουμαρι] ,ετσι λενε  ενα παιχνιδι με τραπουλα.Καποιοι κυριοι και με αφορμη το 1 ευρω ,και γνωριζοντας το παρελθον,κανουν αυτο που κανουν στο ταμπλο.Αυτο το φαινομενο  εγινε και το 2003  για πολλους μηνες και φυσικα και το 2009 και νομιζω το ιδιο επαναλαμβανεται τωρα.

η τραπεζα φυσικα και εχει αξια μεσα της (σαν μετοχη),αλλα αυτη την εποχη ,δυσκολα μπορουμε  να δουμε τα πραγματα με το ματι του παρελθοντος.


μετρησεις
------------
Ετος  2000[μετρηση]

Απο το 2000 εχουμε μετρηση που μας δινει μελλοντικο χαμηλο το  0.8 ευρω.Φυσικα προσφατα εκανε  1,01 ευρω και εχουμε αυτη την αντιδραση μπροστα μας με τους μεγαλους ογκους που πολυ γρηγορα θα ξεφουσκωσει και θα εχει και πολλα θυματα τους τελευταιους αγοραστες. Το ιδιο εγινε και στο παρελθον.

ετος 2009  [μετρηση]

Το 2009  η μετρηση μας μας δινει υψηλο παρελθοντος το 10,3 και πραγματικα η μετοχη εκανε  αυτο το υψηλο ,μας δινει επισης  ενα ενδιαμεσο υψηλο το 4,45 και αυτο εγινε περιπου το  2009 και μετα μας δινει δυστυχως αρνητικη τιμη που σημαινει ,οτι ειναι πολυ πυθανον στο μελλον να υπαρξει αυξηση κεφαλαιου τετοια που ισως η παλαια τιμη να μην υπαρχει.Αυτο χρονικα δεν μπρορουμε τωρα να το προσδιορισουμε.Στο μυαλο μου  ερχονται τα αξιογραφα της τραπεζας που ειναι μετατρεψιμα σε μετοχες.Αυτο ειναι ενας λογος, να αυξηθει δηλαδη πολυ ο αριθμος τω μετοχων. και φυσικα να χασουν αρκετη  αξια σαν τεμαχιο(μετοχη) ,αν δεν εχουμε την αναλογη κερδοφορια, οπως π.χ εγινε, στην αλλη τραπεζα της Κυπρου ,την Μαρφιν Λα ι κη. Αυτο το σημειον θελει πολυ προσοχη.

σημεια
-------
1,01......1,15......[1,3].....1,45

ως το 1,45 κα λογω παρελθοντος οπως σας ειπα ισως η μετοχη να παει,αλλα μετα θα διορθωσει προς το χαμηλο της.Αυτο λεει η λογικη ,ομως η σκοπημοτητα των χειραφετων ,δεν μπορει να προσδιορισθει μεσα απο τα δικα μας ματια..Δεν νομιζω ,οτι υπαρχει κατι το εξαιρετικο στην μετοχη.Αν βεβαια ολη η αγορα  ,αλλαξει πορεια θα αλλαξει και η Τραπεζα Κυπρου ,αλλα απο μονη της ετσι   απλα εχει μικρο δρομο και ισως τον εχει εξαντλησει,διοτι ανεβηκε στα κεραμιδια  χωρις λογο ,αλλα ειπαμε ,υπαρχουν πολλοι κουμαρτζηδες .Βεβαια μετα απο μια δευτερη προσπαθεια ,αν κρατησει το 1 ευρω , τα πραγματα θα τα εξετασουμε απο την αρχη.Αν ομως εχει καποιο ιδιαιτερο λογο ,δεν το γνωριζω ,απο κερδη παντος οτι και να γινει δεν δικαιολογουνται αυτοι οι λεονταρισμοι.

ΚΜΟ
-------
κμο 50=1,4
κμο30=1,3
μο20=1,24
κμο10=1,24
κμο5=1,27

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

(+)
================== γραμμη τεστ [η γραμμη ισορροπιας 1,55
(-)
 αν δεν διασπασει το 1,55 η  αποφυγει εντελως την συναντηση ,τοτε θα επιστρεψει στο 1.01 και αν δεν κρατησει  1,01 θα παει στο 0.80   ,οπου θα ειναι η επομενη πτωτικη σταση και οχι μονο.

ΦΥΣΙΚΑ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ  ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ  π,χ (ντηλ) ,αυτο ειναι αλλη ιστορια και δεν προκυπτει με αναλυσεις τυπου που κανουμε εδω στην σελιδα.

savil

Δεν υπάρχουν σχόλια: